Categorieën
Geen categorie

Een AED aanschaffen als bedrijf, waar moet je op letten?

Een AED aanschaffen kan best een klus zijn, als je niet weet waar je op moet letten. Voor je het weet ben je allerlei technische eigenschappen van een AED apparaat aan het vergelijken. Maar wat houden al die punten eigenlijk in? En zijn er punten die extra aandacht verdienen als het apparaat binnen de bedrijfsmuren opgehangen wordt? Kortom: Als je als bedrijf een AED wil ophangen, waar zou een AED dan écht aan moeten voldoen?

Wie en waar gebruikt het AED apparaat

Hoewel je niet verplicht bent om als bedrijf een AED aan te schaffen, is het wel raadzaam. Het krijgen van een hartstilstand vindt namelijk vaak plaats buiten de deur, en kan dus zomaar in ieder bedrijf plaatsvinden. Een AED defibrillator kan door eigen medewerkers, bezoekers of klanten gebruikt moeten worden. In een drukke ruimte met veel ruis of juist in een ruimte waar niemand is om je te helpen. De reden van AED gebruik is om de overlevingskans van het slachtoffer te vergroten. En precies dat in acht nemend, zijn er volgens ons twee zaken die van levensbelang zijn: Gebruiksgemak en garantie op een altijd werkend apparaat. Twee punten die bij de aanschaf van een AED binnen het MKB op één staan.

AED voor bedrijf

Garantie op een altijd werkend apparaat

Stel je voor, er dient zich een levensreddende situatie voor. Dan wil je natuurlijk over een werkend apparaat beschikken. Geen knipperend lampje dat batterij vervangen aanduidt, of nog erger, een apparaat dat niet op zijn plek hangt. Hoe je garandeert dat deze zaken in orde zijn en je apparaat dus altijd werkt? Door niet zelf, maar het bedrijf van levering de onderdelen te laten vervangen. Want, een verkeerd geplaatste accu kan al reden zijn van niet direct kunnen gebruiken. En door een melding te ontvangen wanneer het AED apparaat niet op zijn plaats hangt.

Een AED apparaat die je volledig begeleidt in de panieksituatie

Want in welke ruimte je de AED defibrillator ook moet gebruiken, de situatie brengt altijd onrust met zich mee. Niet alleen door omstanders, maar ook door jezelf. Als je als medewerker, of als bezoeker in het gebouw, nooit een AED training hebt gehad, dan wil je in zo’n situatie gebruik kunnen maken van de beste instructies. Een apparaat waar duidelijk wordt gesproken én helder wordt aangegeven welke stappen je moet doorlopen, staat garant voor gebruiksgemak. Onmisbaar in een panieksituatie. Als het apparaat zo duidelijk, en dus gemakkelijk, in gebruik is dat iedereen begrijpt wat hij moet doen, dan staat dat voor gebruiksgemak.

En verder?

Dat we gebruiksgemak en garantie op één zetten, is omdat alle AED’s die je in Nederland koopt beschikken over een CE-keurmerk. Je kunt er dus altijd vanuit gaan dat alle AED’s veilig en betrouwbaar zijn. De grootste verschillen zitten dus vooral in het gebruiksgemak en garanderen van het juiste onderhoud. Wat verder nog het verschil kan maken is een goed testresultaat van een betrouwbare instelling en de aanbeveling van de Hartstichting. De AED die wij aanbieden beschikt over zowel het gebruiksgemak en automatisch onderhoud als over de aanbeveling en een “best getest” testrapport door AED Compare.

Deze AED defibrillator aanschaffen?

Wil je als MKB bedrijf direct een AED defibrillator aanschaffen die voldoet aan de nodige keurmerken én garanties, zorg dan dat je geen dag langer wacht. Voorkom dat een slachtoffer op jouw bedrijfsvloer niet geholpen kan worden.
Direct aanschaffen.

Zou je graag een AED aanschaffen binnen jouw bedrijf, maar heb je nog vragen? Schroom niet. Wij helpen je graag verder. Zo kunnen we je alles vertellen over de verschillende opties die CardiAid aanbiedt. Denk aan huren of kopen. Maar ook aan de beste plek om het apparaat op te hangen. Voor meer informatie en ons gratis advies: Neem contact met ons op.