Categorieën
Geen categorie

Een AED training is niet altijd nodig

Wist je dat een AED-training niet meer altijd nodig is om het apparaat te kunnen gebruiken? Was de overleving na een hartstilstand in de jaren 90 nog 9%, inmiddels is dit percentage gestegen tot bijna 25%. Dit is mede te danken aan de groei van het aantal omstanders dat start met reanimeren, hun rol in de overlevingsketen én de inzet van AED’s. We delen graag met je hoe je reanimeren kunt stimuleren.

Het type apparaat zorgvuldig uitkiezen

Steek tijd in het uitzoeken van een AED apparaat dat voor je werkt. Een AED die je kunt gebruiken zonder dat je een training hebt gevolgd, geeft het vertrouwen dat de mensen in jouw pand (bezoekers, medewerkers en klanten) het apparaat kunnen en willen gebruiken als het nodig is.

aed training niet altijd nodig

Hoe een apparaat voor je werkt

Een AED meet of iemand een afwijkend hartritme of een hartstilstand heeft en zal vervolgens een elektrische schok afgeven. De schok “reset” het hart, met als doel om het daarna weer in een normaal ritme te laten kloppen. Er zijn twee verschillende soorten AED’s; volautomatische en halfautomatische AED’s. Een AED apparaat dat voor je werkt, is de volautomatische AED. Deze schokt automatisch voor je.

Waarom je dit type AED wil gebruiken

Een volautomatische AED is een AED waarbij de elektrische schok automatisch wordt afgegeven. De AED meet tijdens de analyse of er een schokbaar hartritme is en zal vervolgens aangeven of er een schok toegediend moet worden. Als dit het geval is zal de AED gaan aftellen waarna de schok automatisch wordt toegediend. De hulpverlener hoeft dus niet zelf de schokknop in te drukken. Zoals bij een halfautomatische AED. En als je wil dat de gebruiker, ook al heeft hij nooit een AED training gevolgd, het apparaat toch durft te gebruiken dan maak je hiermee het verschil in het stimuleren van reanimeren binnen je bedrijf.

Een zelfwerkende AED zonder benodigde training ophangen?

AEDvoorMKB heeft beste AED’s die er op de markt in omloop zijn getest en koos dit model van CardiAid. Dit model voldoet aan het meeste gebruiksgemak zodat medewerker, klant en bezoeker het apparaat kunnen bebruiken. In welk type bedrijf je ook opereert. Je koop het AED apparaat direct in onze shop. Deze levensreddende investering liever huren? Dat kan al vanaf 1,- euro per dag.

Heb je vragen over het aanschaffen van een AED binnen jouw bedrijf? Wij helpen je graag verder. Zo helpen we je meedenken en bieden we gratis advies over het aantal stuks AED dat wenselijk is op het aantal m2 bedrijfsoppervlakte. En kunnen we je alles vertellen over de verschillende opties die CardiAid aanbiedt. Denk aan huren of kopen. Maar ook aan de beste plek om het apparaat op te hangen. Voor meer informatie en ons gratis advies: Neem contact met ons op. Bel 0316 340 353 (ma t/m do tot 17:00 uur).