Categorieën
Geen categorie

Een AED apparaat kopen voor je bedrijf? Zo maak duurzame keuze

Een hartstilstand is verschrikkelijk en komt altijd onverwacht. Juist daarom is het voor jou als werkgever belangrijk daar voorbereid te zijn en een AED apparaat te kopen. Sterker nog: als je als werkgever niet beschikt over het appraat, dan loop je elke dag het risico te laat te zijn. Het lastig kunnen beslissen wat voor een apparaat je neer wil hangen, mag naar ons idee geen reden mag zijn om de aanschaf uit te stellen. Daarom pakken nemen wij het vergelijken van de technische details voor onze rekening. Op deze twee belangrijke technische details wil je letten als je duurzame wil staan voor mensenlevens redden.

Duurzaam staan voor mensenlevens redden

Natuurlijk sta je voor je mensen. En misschien vind je zelf ook wel dat een AED eigenlijk maar een kleine investering om een leven te redden. Maar naast een AED apparaat aanschaffen, is ook het onderhoud en de garantie op een werkend apparaat van groot belang. De meeste (sport)verenigingen, scholen, bedrijfseigenaren begrijpen wel de noodzaak van een apparaat, maar lopen vast op de vele verschillen. En juist wanneer je de verschillen beter bekijkt, begrijp je waarom de verschillen een investering wel of niet tot een duurzame keuze in het redden van mensenlevens maken. Daarom highlighten wij deze twee opvallende technische details. Details die je misschien niet zoveel zeggen als je een vergelijking zou doen. Maar voor jou als werkgever doorslaggevend om de meest duurzame levensreddende beslissing voor je bedrijf te maken.

AED apparaat kopen aed voor mkb

Kies met je hart: investeer in de betrouwbaarheid van de AED

Controleer voor je een AED aanschaft altijd hoe het staat met de verschillende levensduur van diverse onderdelen in de AED. Wanneer je een AED apparaat koopt, reken er dan op dat het appraat zo’n 15 – 20 jaar meegaat. Wel controleer je best regelmatig de elektrische onderdelen. Zo gaat een batterij bijvoorbeeld twee jaar mee. En een accu (die de stroomschok geeft) vijf tot zeven jaar mee. Om die reden vinden wij het verstandig dat je onderhoud bij laat houden. Er zijn AED’s op de markt die een seintje geven als er onderhoud moet plaatsvinden. Zo weet je zeker dat als je onderhoud doet, het “betrouwbaar onderhoud” is. Uiteraard scheelt dit je werk, maar nog veel belangrijker: je zal nooit voor de vervelendende situatie komen te staan dat het apparaat niet werkt omdat je een elektrisch onderdeel niet hebt vervangen.

Altijd op z’n plek: altijd klaar om in actie te komen

Altijd klaar om in actie te komen, betekent niet alleen dat alle onderdelen werken, maar ook dat het apparaat nog daadwerkelijk aan je muur hangt. Hoe je dat controleert? Dat kun je zelf doen of laten controleren. Wanneer je kiest voor een automatische controle, ontvang je een signaal dat doorgeeft wanneer het apparaat niet op zijn plek hangt.

Een AED apparaat kopen en dan?

Als je een AED wil apparaat kopen en je wil weten welke uitgebreidere tips we nog meer gaven voor de aanschaf van een apparaat dat werkt in elke brache, bekijk dan ook ons blog Een AED aanschaffen als bedrijf, waar moet je op letten.
We helpen je graag zo goed mogelijk op weg om het aanschafproces voor je te vergemakkelijken. En daarom
helpen we je bij AED voor MKB graag telefonisch als je vragen hebt over een AED aanschaf. Of je nu kiest voor huur of koop. Heb je een groot bedrijf en wil je graag weten hoeveel AED’s je neer zou moeten hangen? Weet dan dat we uiteraard altijd bij je langskomen kunnen om dit vraagstuk samen door te nemen. Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren. Bel 0316 340 353 (ma t/m do tot 17:00 uur).