Categorieën
Geen categorie

Jouw bedrijf veiliger: Waar hangt een AED apparaat?

Een AED apparaat, waar vind je deze eigenlijk? Shocking fact, de helft van Nederland weet niet waar het apparaat te vinden is. Zo vertelde André van Duin in De Wereld Draait Door. Ook deed hij de oproep om met z’n alleen meer AED’s aan te schaffen. Want vaak weten we in geval van nood niet waar de levensreddende hulp te vinden is. Help je mee aan een veiliger bedrijfsklimaat? Op naar meer AED’s in het bedrijfsleven.

Reanimeren: Meer AED’s door heel het MKB

Elk jaar zijn er allerlei prachtige initiatieven gedurende het hele jaar door. Vele initiatieven richten er hun aandacht op. Maar, om te reanimeren is het natuurlijk van groot belang dat je de AED snel weet te vinden én dat er genoeg AED apparaten in de buurt aanwezig zijn. Dit filmpje, vanaf minuut 01:00, laat zien we dat de helft van Nederland niet weet waar een defibrillator hangt. En dat terwijl je het apparaat binnen 6 minuten moet kunnen bereiken, wil de reanimatie een grotere kans op overleving voor het slachtoffer bieden. Bekijk hier het fragment:

Waarom een AED snel kunnen pakken van levensbelang is

Bij een reanimatie na een hartstilstand zoek je zo snel mogelijk een automatische externe defibrillator (AED) in de buurt. De tijd die je kwijt bent aan het zoeken van een AED apparaat kan een leven kosten. Die eerste minuten, vóórdat de ambulacee er is, vergroot niet alleen de overlevingskans van het slachtoffer, het helpt ook om blijvende schade voorkomen. Het belang van genoeg AED’s in de buurt is dus groot, wachten met de reanimatie tot de ambulance arriveert, kost levens.

De mensenlevens in het bedrijfsleven

Wáár een Automatische Externe Defibrillator (AED) hangt is dus van groot belang. En juist daar waar je, naast je thuis ook veel tijd doorbrengt is het van belang om te weten waar je een apparaat kan vinden. Want óók op je werkplek én tijdens de sport, is het in het naarste geval zo dat de mensen om je heen, je bezoekers, je klanten of je clubgenoten iets kan overkomen. En dus, ook in het bedrijfsleven wil je mensenlevens laten tellen. Hangt er een AED apparaat in de buurt, dan help je hiermee echt mensenlevens te redden. Zo snel mogelijk een apparaat vinden, betekent kans om het hartritme te herstellen bij een hartstilstand, vergroten.

Hangt er bij jou al een AED op de werkvloer?

Of je je nu af en toe als vrijwilliger inzet voor de sportclub of dagelijks op je werk rondloopt en afvraagt, “waarom hangt er bij ons geen AED?” ook jij draagt bij aan een beter reanimatie klimaat in Nederland. En dus wanneer je direct wil zorgdragen aan het bijdragen van genoeg AED’s in de buurt, vraag jezelf eens kritisch af of er plekken zijn waar meer AED’s mogen hangen.

Jouw bedrijf veiliger

Omdat we het belangrijk vinden om elk bedrijf veiliger te maken, leveren wij de CardiAid AED, deze past bij elk bedrijf in elke branche. En wat extra aantrekkelijk is bij deze AED, is de mogelijkheid om een AED apparaat dat past bij elk bedrijf in het MKB te kopen of te huren. En daardoor maakt deze levensreddende investering van Duitse afkomst het zelfs voor kleine ondernemingen ook mogelijk om een AED apparaat op te hangen.

Heb je vragen over het aanschaffen van een AED binnen jouw bedrijf? Wij helpen je graag verder. Zo helpen we je meedenken en bieden we gratis advies over het aantal stuks AED dat wenselijk is op het aantal m2 bedrijfsoppervlakte. En kunnen we je alles vertellen over de verschillende opties die CardiAid aanbiedt. Denk aan huren of kopen. Maar ook aan de beste plek om het apparaat op te hangen. Voor meer informatie en ons gratis advies: Neem contact met ons op. Wil je onze hulp bij het uitzoeken van de AED die bij jouw bedrijf past? Bel 0316 340 353 (ma t/m do tot 17:00 uur) en onze adviseurs helpen je verder.

Categorieën
Geen categorie

Defibrillator kopen? 4 tips zodat iedereen binnen het bedrijf de defibrillator kan gebruiken

Wekelijks krijgen zo’n 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Een hartstilstand kan iedereen overkomen. En, kan dus ook overal plaatsvinden, óók op jouw werkvloer. Het is belangrijk om te weten dat de overlevingskans het grootste is, wanneer binnen 6 minuten de defibrillator juiste hulp is gestart. De juiste hulp? Een defibrillator gebruiken. Maar dan moet je er wel een hebben. Heb jij dat nog niet en wil je een defibrillator kopen? Dan heb je vast een aantal vragen over wat nu de juiste keuze is. In dit artikel delen we onze 4 gouden tips waar je op wil letten als je een defibrillator koopt.

Tip 1: Zorg dat reanimatie door iedereen kan plaatsvinden

Zorg ervoor dat iedereen het apparaat zo makkelijk mogelijk kunnen gebruiken. En met iedereen bedoelen we niet alleen je werknemers. Want er zijn ook bezoekers, die mogelijk nooit een training hebben gehad. Of de Nederlandse taal niet beheerst? Denk niet alleen aan je medewerkers, maar ook aan je bezoekers. Hoe je de kans vergroot dat de mensen binnen jouw bedrijf een defibrillator gebruiken?

Ten eerste houdt dat in: weten wat je moet doen, wie je ook bent. Professional of niet. De Automatische Externe Defibrillator, kortweg AED genoemd, is een relatief nieuw hulpmiddel bij de basale reanimatie van slachtoffers met een ademstilstand. Waar defibrillatie vroeger alleen weggelegd was voor professionals zoals artsen en verpleegkundigen, kan iedereen tegenwoordig gebruik maken van een defibrillator. En dus is het van groot belang dat we, als we zo’n apparaat juist als leek gebruiken, weten wat we moeten doen. Zonder training. Vanuit heldere instructies.

AED voor bedrijf

Tip 2: Beperk foutgevoeligheid in het gebruik

Ervoor zorgen dat iedereen je apparaat begrijpt en zo min mogelijk fouten maakt tijdens het gebruik, garandeer je door een zo duidelijk en simpel mogelijke bediening aan te bieden. Want dat iedereen tegenwoordig een defibrillator mag gebruiken, maakt dat we allemaal met het apparaat overweg moeten kunnen. Niet stoeien met een aan of uit knop. Niet alleen als medewerkers binnen ons bedrijf, maar ook als bezoeker van het pand de taal en instructies kunnen verstaan. In welke ruimte je het apparaat ook gebruikt. Over welk opleidingsniveau je ook beschikt, ongeacht of je wel of geen BHV of reanimatie cursus hebt gedaan. En bovendien: ongeacht welk taal de gebruiker ook spreekt.

Tip 3: Hang genoeg apparaten op binnen je bedrijf

Zorg ervoor dat de mensen binnen je bedrijf niet te lang hoeven zoeken naar het apparaat. Op steeds meer openbare locaties is tegenwoordig een AED beschikbaar: op stations, in sporthallen, in bankgebouwen, in parkeergarages, op luchthavens, in winkelcentra enz. Ook de politie heeft vaak een AED in de auto bij zich. Maar juist ook in het bedrijfsleven, waar óók bezoekers komen, is het belangrijk dat er ook op zoveel mogelijk plaatsen in de buurt een AED apparaat beschikbaar is.

Tip 4: Kies een defibrillator die geschikt is voor elke ruimte

Door iedereen gebruikt kunnen worden, zonder training én in iedere ruimte opgehangen kunnen worden. Hoe koud, warm, groot of klein de ruimte ook is. Of het apparaat nu in een magazijn hangt, of in een warmere ruimte, dat mag je niet tegenhouden om genoeg apparaten op te hangen. En daarmee bedoelen we, in elke branche. Klein of groot. Gezondheidssector of bankwezen. Bouwbedrijf of tandartspraktijk. En dat is exact de reden waarom wij de CardiAid selecteerden als perfecte MKB defibrillator.

Een defibrillator kopen die geschikt is voor jouw bedrijf in jouw branche?

Dat is waar wij in gespecialiseerd zijn. Onze webwinkel is erop gericht om elk bedrijf in elke branche binnen het MKB te kunnen voorzien van de geschikte AED. Onze zoektocht om een apparaat te vinden dat voor elk type bedrijf binnen het MKB geschikt is, heeft ons een aanbeveling van de Hartstichting en AED Compare opgeleverd. We vertegenwoordigen het Duitse merk CardiAid. Dat, uit vele tests, ongeacht in welke branche binnen het MKB geopereerd werd, perfect resultaat aflevert. En beschikbaar is in koop (vanaf 1299,- euro) en huur (al vanaf 1,- euro per dag) variant. De keuzes die elk MKB bedrijf graag zou willen zien. Wil je een AED-apparaat aan de muur hangen, weet dan dat CardiAid past bij elk type MKB bedrijf. Direct de defibrillator kopen of huren? Weet dat je slechts één stap verwijderd bent van het maken van een levensreddende beslissing in jouw bedrijf.

We doen er alles aan om het aanschaffen van een AED zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Daarom vinden wij het belangrijk dat je goed, snel en klantgericht wordt geholpen als je vragen, advies of hulp nodig hebt. Heb je vragen over het aanschaffen van een AED binnen jouw bedrijf? Wij helpen je graag. Zo kun je denken aan advies over het aantal stuks dat wenselijk is op het aantal m2. En kunnen we je alles vertellen over de verschillende opties die CardiAid aanbiedt. Denk aan huren of kopen. Maar ook aan de beste plek om het apparaat op te hangen. Voor meer informatie: Neem contact met ons op. Ons team van adviseurs staat op werkdagen voor je klaar en bereik je via 0316 340 353 (ma t/m do tot 17:00 uur).

Categorieën
Geen categorie

Waarom een AED webshop voor jouw MKB bedrijf het verschil maakt

Jou helpen een levensreddende beslissing te maken voor je bedrijf. Dat is waar onze AED webshop voor het MKB voor staat. We helpen je als bedrijf graag, zodat je niet langer op zoek hoeft te gaan naar een AED (automatische externe defibrillator), of bijbehorend product (denk aan een kast om het apparaat op te hangen). We weten hoe lastig de zoektocht kan zijn, en waar je in het bedrijfsleven extra aandacht aan wil geven. Daarom hebben wij deze al voor je afgelegd. Wij bieden jouw bedrijf de zekerheid dat de CardiAid AED, speciaal voor het MKB geselecteerd, óók voor jouw type MKB bedrijf geschikt is.

Adviseurs vanuit de praktijk

De zoektocht voor een AED apparaat dat je op kunt hangen in je bedrijf is nu eenmaal anders, dan die voor particuliere doeleinden. Daarom, zijn wij ook meer dan een webshop alleen. We hebben jarenlange ervaring opgedaan in waar een AED in het bedrijfsleven aan moet voldoen. Vanuit de praktijk weten we wat de meest belangrijke functies van het apparaat zijn, die er voor elk bedrijf in het MKB toe doen. Daarom bestaat onze service uit het bieden van de juiste aandacht, het geven van handige en vooral praktische tips, waar je zelf niet aan denkt. Onze webshop is specialist in de CardiAid AED omdat we vanuit de praktijk hebben gemerkt, dat dit merk zich keer op keer heeft bewezen. En bovenal, kunnen we zo het meest deskundige advies geven, omdat we het apparaat door en door kennen.

AED webshop voor MKB bedrijf

Hulp nodig

We vinden het belangrijk dat een AED geschikt is voor iedereen en dat het apparaat door iedereen te gebruiken is. Om daaraan te kunnen voldoen, hebben we gekozen voor het betrouwbare Duitse merk: CardiAid. Onze deskundige en ervaren collega’s weten alles over de eisen en werking van een defibrillator op de bedrijfsvloer. Ze geven graag advies voor jouw bedrijf. Het doornemen van de benodigde hoeveelheid AED’s, het beantwoorden van al je vragen én ook als je hulp nodig hebt over de vraag of je wil huren, al vanaf € 1,- euro per dag, of de AED wil kopen, al vanaf € 1299,-, zijn we er voor jou.

Een AED hoor je direct te kunnen pakken

Bij een reanimatie telt letterlijk elke seconde. En dus ook het gemak van de AED kunnen pakken. Al helemaal op de bedrijfsvloer. Waar klanten maar ook bezoekers de AED moeten kunnen vinden en met gemak kunnen pakken. En daarom hebben we ervoor gekozen om ook een wandkast aan te bieden, om de AED in je bedrijf in op te hangen. Een speciale wandkast, maakt het voor iedereen toegankelijk de AED te pakken. Bang voor diefstal? CardiAid levert een handig systeem waardoor er controle plaatsvindt of het apparaat nog op zijn plek hangt. Dit soort voordelen en redenen, waarom we in onze AED webshop alleen de CardiAid bieden, delen in onze blogs. Denk aan veelgestelde vragen bij de aanschaf van een AED of waar je op moet letten als je een AED voor je bedrijf zoekt.

Meer dan een AED-webshop

In onze AED-webshop vind je alle informatie over welk type defibrillators er zijn, wat AED onderhoud inhoudt en waar je als MKB bedrijf nog meer op moet letten wanneer je een AED koopt. Maar ook offline, helpen we je verder. Zou je graag je vragen willen stellen, advies ontvangen of meer willen weten over het bestellen van de CardiAid AED voor je MKB bedrijf? Neem gerust contact op met AEDvoorMKB: 0316 340 353 (ma t/m do tot 17:00 uur).

AEDvoorMKB wordt aanbevolen door de Hartstichting en AEDCompare.

Categorieën
Geen categorie

Waarom een AED in jouw bedrijf nodig is

Denk eens aan je familielid, vriend, collega, of klant. Iedereen kan zomaar plotseling neervallen. En dat kan overal plaats vinden. Ook bij jou in het bedrijf. Of je familielid nu even op bezoek komt, of dat het de klant is die op de grond valt, ook buitenshuis wil je ook goed zorgen voor de mensen om je heen. Het is logisch om te denken dat je in zo’n geval 112 belt, maar wist je dat als het nodig blijkt, reanimeren in de eerste zes minuten, de kans op overleven van iemand met een hartstilstand vergroot? Dit is precies het antwoord op de vraag “Waarom een AED in jouw MKB bedrijf?”. En ook direct het antwoord op waarom er in het bedrijfsleven meer AED’s nodig zijn.

Te weinig AED’s

Ook in jouw bedrijf kan het gebeuren dat iemand gereanimeerd moet worden. Maar wachten tot er een ambulance komt, betekent dat je in de eerste zes minuten niets doet. En dat terwijl de eerste minuten, juist cruciaal zijn. In het bedrijfsleven zien we helaas te vaak onvoldoende, of geen, AED’s aanwezig.

Heft in eigen handen nemen

Verkeersdrukte kan een reden zijn waarom een ambulance niet binnen de veelgehoorde 10 minuten ter plaatse kan zijn. En juist daarom is het belangrijk om te weten wat we zelf kunnen doen. En, hiermee wil AEDvoorMKB direct een groot vooroordeel de wereld uit helpen:

je hoeft niet te weten hoe je een AED-apparaat moet gebruiken, om het te kunnen gebruiken.

Een goede AED loodst je door de situatie doorheen.

Ook zonder training

We schreven er al eerder een artikel over het zonder training gebruiken van een AED, maar vinden het belangrijk om nogmaals te noemen. Een AED-training is niet nodig. In het geval van de meest nieuwe en beste AED’s die verkrijgbaar zijn, volautomaten, geeft het apparaat namelijk zelf de schok. En, ook deze veel gestelde vraag: “Wat als ik iets fout doe?” willen we nogmaals beantwoorden: Niets doen is vaak minder slim dan iets doen.

Omdat het nodig is

In het antwoord op de vraag “Waarom een AED?” kunnen we dus kort zijn. Het zou je vriend, collega of klant maar zijn die neervalt. En terwijl je wacht op een ambulance, wil je de overlevingskans vergroten dus heb je een AED nodig. En juist in het bedrijfsleven willen we de beste keuzes maken, omdat naast het redden van een mensenleven, ook onze bedrijfsnaam gekoppeld staat aan een AED-apparaat. Bedenkt je dan: Als er nog geen hangt, wordt het echt tijd.

Speciaal voor MKB

Speciaal voor het MKB hebben wij, op aanraden van de Hartstichting en vanuit testrapporten van AED Compare, de CardiAid als beste AED voor het MKB geselecteerd. Dit merk, van Duitse oorsprong, is namelijk geschikt voor elk type bedrijf. Opererend binnen elke branche. Ongeacht of de ruimte vochtig of warm is van temperatuur.
Hier kom je alles te weten over het kopen, al vanaf € 1299,- of huren van deze CardiAid, al vanaf € 1,- per dag.

Heb je vragen over het aanschaffen van een AED binnen jouw bedrijf? Wij helpen je graag verder. Zo helpen we je meedenken en bieden we gratis advies over het aantal stuks AED dat wenselijk is op het aantal m2 bedrijfsoppervlakte. En kunnen we je alles vertellen over de verschillende opties die CardiAid aanbiedt. Denk aan huren of kopen. Maar ook aan de beste plek om het apparaat op te hangen. Voor meer informatie en ons gratis advies: Neem contact met ons op.

Categorieën
Geen categorie

Draag je mensen een warm hart toe: Waarom je een AED wil kopen of huren

Kerst staat voor de deur. Veel bedrijven en instellingen willen maatschappelijk verantwoord handelen en zien de periode rondom kerst dan ook als dé gelegenheid om aan hun eigen medewerkers te denken. Maar heb je ook al eens aan de mensen in je omgeving gedacht? Een AED beschikbaar stellen aan de maatschappij (en de mensen in en om je bedrijf) is helemaal in overeenstemming met het MVO gedachtegoed. Door publiekelijk een AED-apparaat beschikbaar te stellen geef je handen en voeten aan maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO). En draag je je mensen een warm hart toe.

MVO handelen: Kan er gereanimeerd worden in jouw bedrijf?

Veel bedrijven en instellingen willen maatschappelijk verantwoord handelen. En doen er dan ook alles aan om van productieproces tot aan kerstcadeau bewuste keuzes te maken. Toch zijn er altijd extra stappen die je hierin als bedrijf kunt maken. Een daarvan is het investeren in het redden van mensenlevens. Dit wordt nog wel eens uitgesteld. Maar wist je dat wanneer iemand een hartstilstand krijgt, het noodzakelijk is om adequaat te handelen. Met behulp van een AED zorg je ervoor dat het hart wordt gestimuleerd en degene met een hartstilstand een grotere kans op overleven heeft.

reanimeren AED

Investeer in één keer of iedere maand

Zo’n aanschaf doen is natuurlijk een duurzame investering waar je als bedrijf zijnde, even stil bij wil staan. Een AED kiezen betekent dat je aandacht moet schenken aan die productkenmerken die voor jouw bedrijf belangrijk zijn. AED voor MKB biedt specifiek alleen van het merk CardiAid AED’s aan. Dit doen we omdat we het belang van het aanschaffen van een defibrillator voor bedrijven makkelijk willen maken. Een van de manieren waar dit merk bedrijven echt tegemoet komt is doordat je kunt kiezen voor kopen of huren.

Verleng het leven bij een hartstilstand

En omdat er vele merken AED’s op de markt zijn, hebben we vanuit vergelijkingswebsite AED Compare én op aanbeveling van de Hartstichting gekozen voor dit betrouwbare en robuuste merk: het garandeert altijd klaar te staan om in actie te komen. Dit is op de bedrijfsvloer extra prettig zodat de kans op aarzeling door de gebruiker geëlimineerd wordt. Zo hoeft de gebruiker geen training te volgen om dit apparaat te hoeven gebruiken.

Hoe zorg jij als bedrijf voor je mensen?

Een reanimatie is natuurlijk iets waar je liever niet aan denkt, maar de kans dat het plaats moet vinden is wel degelijk aanwezig. En daarom willen wij deze decembermaand aan je vragen om eens goed stil te staan bij de vraag “Hoe zorg jij als bedrijf voor je mensen?”. Mocht dit artikel en deze vraag je stimuleren om meer te willen weten over de CardiAid voor bedrijven, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wil je onze hulp bij het uitzoeken van de AED die bij jouw bedrijf past? Bel 0316 340 353 (ma t/m do tot 17:00 uur) en onze adviseurs helpen je verder. Direct een AED-apparaat aanschaffen? Dat kan bij AED kopen of huren, en huren kan al vanaf € 1,- per dag.