Categorieën
Geen categorie

Waarom een AED in jouw bedrijf nodig is

Denk eens aan je familielid, vriend, collega, of klant. Iedereen kan zomaar plotseling neervallen. En dat kan overal plaats vinden. Ook bij jou in het bedrijf. Of je familielid nu even op bezoek komt, of dat het de klant is die op de grond valt, ook buitenshuis wil je ook goed zorgen voor de mensen om je heen. Het is logisch om te denken dat je in zo’n geval 112 belt, maar wist je dat als het nodig blijkt, reanimeren in de eerste zes minuten, de kans op overleven van iemand met een hartstilstand vergroot? Dit is precies het antwoord op de vraag “Waarom een AED in jouw MKB bedrijf?”. En ook direct het antwoord op waarom er in het bedrijfsleven meer AED’s nodig zijn.

Te weinig AED’s

Ook in jouw bedrijf kan het gebeuren dat iemand gereanimeerd moet worden. Maar wachten tot er een ambulance komt, betekent dat je in de eerste zes minuten niets doet. En dat terwijl de eerste minuten, juist cruciaal zijn. In het bedrijfsleven zien we helaas te vaak onvoldoende, of geen, AED’s aanwezig.

Heft in eigen handen nemen

Verkeersdrukte kan een reden zijn waarom een ambulance niet binnen de veelgehoorde 10 minuten ter plaatse kan zijn. En juist daarom is het belangrijk om te weten wat we zelf kunnen doen. En, hiermee wil AEDvoorMKB direct een groot vooroordeel de wereld uit helpen:

je hoeft niet te weten hoe je een AED-apparaat moet gebruiken, om het te kunnen gebruiken.

Een goede AED loodst je door de situatie doorheen.

Ook zonder training

We schreven er al eerder een artikel over het zonder training gebruiken van een AED, maar vinden het belangrijk om nogmaals te noemen. Een AED-training is niet nodig. In het geval van de meest nieuwe en beste AED’s die verkrijgbaar zijn, volautomaten, geeft het apparaat namelijk zelf de schok. En, ook deze veel gestelde vraag: “Wat als ik iets fout doe?” willen we nogmaals beantwoorden: Niets doen is vaak minder slim dan iets doen.

Omdat het nodig is

In het antwoord op de vraag “Waarom een AED?” kunnen we dus kort zijn. Het zou je vriend, collega of klant maar zijn die neervalt. En terwijl je wacht op een ambulance, wil je de overlevingskans vergroten dus heb je een AED nodig. En juist in het bedrijfsleven willen we de beste keuzes maken, omdat naast het redden van een mensenleven, ook onze bedrijfsnaam gekoppeld staat aan een AED-apparaat. Bedenkt je dan: Als er nog geen hangt, wordt het echt tijd.

Speciaal voor MKB

Speciaal voor het MKB hebben wij, op aanraden van de Hartstichting en vanuit testrapporten van AED Compare, de CardiAid als beste AED voor het MKB geselecteerd. Dit merk, van Duitse oorsprong, is namelijk geschikt voor elk type bedrijf. Opererend binnen elke branche. Ongeacht of de ruimte vochtig of warm is van temperatuur.
Hier kom je alles te weten over het kopen, al vanaf € 1299,- of huren van deze CardiAid, al vanaf € 1,- per dag.

Heb je vragen over het aanschaffen van een AED binnen jouw bedrijf? Wij helpen je graag verder. Zo helpen we je meedenken en bieden we gratis advies over het aantal stuks AED dat wenselijk is op het aantal m2 bedrijfsoppervlakte. En kunnen we je alles vertellen over de verschillende opties die CardiAid aanbiedt. Denk aan huren of kopen. Maar ook aan de beste plek om het apparaat op te hangen. Voor meer informatie en ons gratis advies: Neem contact met ons op.