Categorieën
Geen categorie

Jouw bedrijf veiliger: Waar hangt een AED apparaat?

Een AED apparaat, waar vind je deze eigenlijk? Shocking fact, de helft van Nederland weet niet waar het apparaat te vinden is. Zo vertelde André van Duin in De Wereld Draait Door. Ook deed hij de oproep om met z’n alleen meer AED’s aan te schaffen. Want vaak weten we in geval van nood niet waar de levensreddende hulp te vinden is. Help je mee aan een veiliger bedrijfsklimaat? Op naar meer AED’s in het bedrijfsleven.

Reanimeren: Meer AED’s door heel het MKB

Elk jaar zijn er allerlei prachtige initiatieven gedurende het hele jaar door. Vele initiatieven richten er hun aandacht op. Maar, om te reanimeren is het natuurlijk van groot belang dat je de AED snel weet te vinden én dat er genoeg AED apparaten in de buurt aanwezig zijn. Dit filmpje, vanaf minuut 01:00, laat zien we dat de helft van Nederland niet weet waar een defibrillator hangt. En dat terwijl je het apparaat binnen 6 minuten moet kunnen bereiken, wil de reanimatie een grotere kans op overleving voor het slachtoffer bieden. Bekijk hier het fragment:

Waarom een AED snel kunnen pakken van levensbelang is

Bij een reanimatie na een hartstilstand zoek je zo snel mogelijk een automatische externe defibrillator (AED) in de buurt. De tijd die je kwijt bent aan het zoeken van een AED apparaat kan een leven kosten. Die eerste minuten, vóórdat de ambulacee er is, vergroot niet alleen de overlevingskans van het slachtoffer, het helpt ook om blijvende schade voorkomen. Het belang van genoeg AED’s in de buurt is dus groot, wachten met de reanimatie tot de ambulance arriveert, kost levens.

De mensenlevens in het bedrijfsleven

Wáár een Automatische Externe Defibrillator (AED) hangt is dus van groot belang. En juist daar waar je, naast je thuis ook veel tijd doorbrengt is het van belang om te weten waar je een apparaat kan vinden. Want óók op je werkplek én tijdens de sport, is het in het naarste geval zo dat de mensen om je heen, je bezoekers, je klanten of je clubgenoten iets kan overkomen. En dus, ook in het bedrijfsleven wil je mensenlevens laten tellen. Hangt er een AED apparaat in de buurt, dan help je hiermee echt mensenlevens te redden. Zo snel mogelijk een apparaat vinden, betekent kans om het hartritme te herstellen bij een hartstilstand, vergroten.

Hangt er bij jou al een AED op de werkvloer?

Of je je nu af en toe als vrijwilliger inzet voor de sportclub of dagelijks op je werk rondloopt en afvraagt, “waarom hangt er bij ons geen AED?” ook jij draagt bij aan een beter reanimatie klimaat in Nederland. En dus wanneer je direct wil zorgdragen aan het bijdragen van genoeg AED’s in de buurt, vraag jezelf eens kritisch af of er plekken zijn waar meer AED’s mogen hangen.

Jouw bedrijf veiliger

Omdat we het belangrijk vinden om elk bedrijf veiliger te maken, leveren wij de CardiAid AED, deze past bij elk bedrijf in elke branche. En wat extra aantrekkelijk is bij deze AED, is de mogelijkheid om een AED apparaat dat past bij elk bedrijf in het MKB te kopen of te huren. En daardoor maakt deze levensreddende investering van Duitse afkomst het zelfs voor kleine ondernemingen ook mogelijk om een AED apparaat op te hangen.

Heb je vragen over het aanschaffen van een AED binnen jouw bedrijf? Wij helpen je graag verder. Zo helpen we je meedenken en bieden we gratis advies over het aantal stuks AED dat wenselijk is op het aantal m2 bedrijfsoppervlakte. En kunnen we je alles vertellen over de verschillende opties die CardiAid aanbiedt. Denk aan huren of kopen. Maar ook aan de beste plek om het apparaat op te hangen. Voor meer informatie en ons gratis advies: Neem contact met ons op. Wil je onze hulp bij het uitzoeken van de AED die bij jouw bedrijf past? Bel 0316 340 353 (ma t/m do tot 17:00 uur) en onze adviseurs helpen je verder.