Categorieën
Geen categorie

Defibrillator kopen? 4 tips zodat iedereen binnen het bedrijf de defibrillator kan gebruiken

Wekelijks krijgen zo’n 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Een hartstilstand kan iedereen overkomen. En, kan dus ook overal plaatsvinden, óók op jouw werkvloer. Het is belangrijk om te weten dat de overlevingskans het grootste is, wanneer binnen 6 minuten de defibrillator juiste hulp is gestart. De juiste hulp? Een defibrillator gebruiken. Maar dan moet je er wel een hebben. Heb jij dat nog niet en wil je een defibrillator kopen? Dan heb je vast een aantal vragen over wat nu de juiste keuze is. In dit artikel delen we onze 4 gouden tips waar je op wil letten als je een defibrillator koopt.

Tip 1: Zorg dat reanimatie door iedereen kan plaatsvinden

Zorg ervoor dat iedereen het apparaat zo makkelijk mogelijk kunnen gebruiken. En met iedereen bedoelen we niet alleen je werknemers. Want er zijn ook bezoekers, die mogelijk nooit een training hebben gehad. Of de Nederlandse taal niet beheerst? Denk niet alleen aan je medewerkers, maar ook aan je bezoekers. Hoe je de kans vergroot dat de mensen binnen jouw bedrijf een defibrillator gebruiken?

Ten eerste houdt dat in: weten wat je moet doen, wie je ook bent. Professional of niet. De Automatische Externe Defibrillator, kortweg AED genoemd, is een relatief nieuw hulpmiddel bij de basale reanimatie van slachtoffers met een ademstilstand. Waar defibrillatie vroeger alleen weggelegd was voor professionals zoals artsen en verpleegkundigen, kan iedereen tegenwoordig gebruik maken van een defibrillator. En dus is het van groot belang dat we, als we zo’n apparaat juist als leek gebruiken, weten wat we moeten doen. Zonder training. Vanuit heldere instructies.

AED voor bedrijf

Tip 2: Beperk foutgevoeligheid in het gebruik

Ervoor zorgen dat iedereen je apparaat begrijpt en zo min mogelijk fouten maakt tijdens het gebruik, garandeer je door een zo duidelijk en simpel mogelijke bediening aan te bieden. Want dat iedereen tegenwoordig een defibrillator mag gebruiken, maakt dat we allemaal met het apparaat overweg moeten kunnen. Niet stoeien met een aan of uit knop. Niet alleen als medewerkers binnen ons bedrijf, maar ook als bezoeker van het pand de taal en instructies kunnen verstaan. In welke ruimte je het apparaat ook gebruikt. Over welk opleidingsniveau je ook beschikt, ongeacht of je wel of geen BHV of reanimatie cursus hebt gedaan. En bovendien: ongeacht welk taal de gebruiker ook spreekt.

Tip 3: Hang genoeg apparaten op binnen je bedrijf

Zorg ervoor dat de mensen binnen je bedrijf niet te lang hoeven zoeken naar het apparaat. Op steeds meer openbare locaties is tegenwoordig een AED beschikbaar: op stations, in sporthallen, in bankgebouwen, in parkeergarages, op luchthavens, in winkelcentra enz. Ook de politie heeft vaak een AED in de auto bij zich. Maar juist ook in het bedrijfsleven, waar óók bezoekers komen, is het belangrijk dat er ook op zoveel mogelijk plaatsen in de buurt een AED apparaat beschikbaar is.

Tip 4: Kies een defibrillator die geschikt is voor elke ruimte

Door iedereen gebruikt kunnen worden, zonder training én in iedere ruimte opgehangen kunnen worden. Hoe koud, warm, groot of klein de ruimte ook is. Of het apparaat nu in een magazijn hangt, of in een warmere ruimte, dat mag je niet tegenhouden om genoeg apparaten op te hangen. En daarmee bedoelen we, in elke branche. Klein of groot. Gezondheidssector of bankwezen. Bouwbedrijf of tandartspraktijk. En dat is exact de reden waarom wij de CardiAid selecteerden als perfecte MKB defibrillator.

Een defibrillator kopen die geschikt is voor jouw bedrijf in jouw branche?

Dat is waar wij in gespecialiseerd zijn. Onze webwinkel is erop gericht om elk bedrijf in elke branche binnen het MKB te kunnen voorzien van de geschikte AED. Onze zoektocht om een apparaat te vinden dat voor elk type bedrijf binnen het MKB geschikt is, heeft ons een aanbeveling van de Hartstichting en AED Compare opgeleverd. We vertegenwoordigen het Duitse merk CardiAid. Dat, uit vele tests, ongeacht in welke branche binnen het MKB geopereerd werd, perfect resultaat aflevert. En beschikbaar is in koop (vanaf 1299,- euro) en huur (al vanaf 1,- euro per dag) variant. De keuzes die elk MKB bedrijf graag zou willen zien. Wil je een AED-apparaat aan de muur hangen, weet dan dat CardiAid past bij elk type MKB bedrijf. Direct de defibrillator kopen of huren? Weet dat je slechts één stap verwijderd bent van het maken van een levensreddende beslissing in jouw bedrijf.

We doen er alles aan om het aanschaffen van een AED zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Daarom vinden wij het belangrijk dat je goed, snel en klantgericht wordt geholpen als je vragen, advies of hulp nodig hebt. Heb je vragen over het aanschaffen van een AED binnen jouw bedrijf? Wij helpen je graag. Zo kun je denken aan advies over het aantal stuks dat wenselijk is op het aantal m2. En kunnen we je alles vertellen over de verschillende opties die CardiAid aanbiedt. Denk aan huren of kopen. Maar ook aan de beste plek om het apparaat op te hangen. Voor meer informatie: Neem contact met ons op. Ons team van adviseurs staat op werkdagen voor je klaar en bereik je via 0316 340 353 (ma t/m do tot 17:00 uur).